D’aprovació de l’Informe 7/2019, de 22 de març, de l’Àrea de Continguts, sobre l’anàlisi de la presència a internet de continguts que difonen sistemes de cibercontrol de les dones en l’àmbit de la parella.

DESCARGAR ACORD 32/2019, DE 10 D’ABRIL.

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) analitza, des de diferents perspectives, l’elaboració, mitjançant els continguts audiovisuals, de discursos que reforcen la perpetuació dels estereotips de gènere. Elabora informes sobre la presència i la representació de les dones en els continguts audiovisuals. Així mateix, analitza el tractament de la violència masclista tant en els mitjans tradicionals com mitjançant material audiovisual que es difon per les xarxes. També ha estudiat com el fenomen de la desinformació incideix en la construcció d’un argumentari contrari a la igualtat.

En aquest context d’actuació, l’Àrea de Continguts del Consell ha elaborat l’Informe 7/2019, de 22 de març, sobre l’anàlisi de la presència a internet de continguts que difonen sistemes de cibercontrol de les dones en l’àmbit de la parella, entenent que el control digital s’emmarca en l’àmbit de les violències masclistes i que, a més, es tracta d’una pràctica present en el col·lectiu adolescent i jove amb un biaix de gènere important.

Aquest informe té l’objectiu d’identificar continguts audiovisuals a les plataformes de distribució de vídeos que normalitzin les conductes de control de la parella en el context de les xarxes socials i de les comunicacions electròniques.

És per això que el Ple del Consell de l’Audiovisual de Catalunya ha adoptat, per 4 vots a
favor i 1 vot en contra, el següent acord.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s